Asociaţia Culturală Matricea Românească

Asociația Culturală Matricea Românească a luat naștere, în februarie 2017, cu scopul de a sublinia și de a aduce în atenția unui număr cât mai mare de oameni frumusețea culturii și tradițiilor românești.Prin activitatea sa, Matricea Românească promovează identitatea culturală a României, arta și creatorii români, interculturalitatea, toleranța și respectul față de celelalte culturi prezente în spațiul românesc, în timp ce se concentrează pe educarea noilor generații în spiritul iubirii față de cultura și identitatea națională.MisiuneMisiunea Asociației Culturale Matricea Românească este să promoveze cultura și tradițiile românești în rândul populației de toate vârstele. Asociația consideră că este important ca fiecare român să cunoască atât istoria, cât și faptele relevante care se întâmplă în prezent, care au puterea de a influența modul în care lucrurile se întâmplă pe plan național - doar prin cunoașterea faptelor care marchează trecutul și prin ancorarea în prezent se poate creșterea gradului de cultură și se poate îmbunătăți calitații vieții la nivel colectiv.Obiective• Promovarea identității culturale a României, a valorilor definitorii pentru cultura românească, dar și a valorilor culturii europene și universale din care aceasta face parte;• Promovarea interculturalității, a toleranței și a respectului față de celelalte culturi prezente în spațiul românesc;• Protejarea, conservarea și susținerea moștenirii culturale românești, a patrimoniului cultural și istoric;• Promovarea artei și a creatorilor români;• Susținerea limbii române și a educației în limba română;• Creșterea vizibilității culturii românești pe plan național și internațional;• Educarea noilor generații în spiritul iubirii față de cultura și identitatea națională;• Creșterea, susținerea și promovarea elitelor românești;• Creșterea gradului de educație la nivel colectiv;• Promovarea spiritualității românești și a valorilor creștin-ortodoxe;• Trezirea interesului din partea tinerilor față de România și frumusețile care definesc țara, intens apreciate de străini.

Website:
matricea.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 27 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular