ASOCIAȚIA CULTURALĂ ENCICLOPEDIA DACICA

Ceea ce ne definește ca grup este acuratețea cu care, fără să facem nici un fel de recurs la mijloacele moderne de trai, refacem un fond antropologico-cultural pe care, cu entuziasm, îl considerăm cel mai apropiat de adevărurile istorice. Asociația noastră beneficiază de munca voluntară a unor istorici specialiști în Epoca Antică, profesori universitari, doctori, doctoranzi în istorie și arheologi.Cu toții suntem convinși că cel mai direct mod de învățare și de asimilare a istoriei noastre este prin experimentarea practică și vizuală, în joc, a modului de viață din perioada pe care o vizăm. Astfel, proiectul nostru devine atractiv atât pentru copii, cât și pentru părinți sau bunici.În urma participării publicurilor foarte diverse la un program de acest gen am observat, în locațiile în care am performat, că avem de-a face cu o receptare, prin experimentare, care duce la o creștere a mândriei apartenenței la o istorie atât de veche, la învățarea ușoară și interactivă a unor momente esențiale în formarea poporului român, precum și la o bună dispoziție pe care puține alte performance-uri de acest fel le declanșează, datorită faptului că se creează o atmosferă de basm.Faptul că specialiștii noștri sunt îmbrăcați în haine care refac cu acuratețe felul în care erau îmbrăcați strămoșii noștri, face ca orice lecție, conferință sau prelegere legată de perioadă, să fie interesantă și interactivă.In cadrul spectacular al unei reconstituiri de foarte înaltă calitate se lucrează în aer liber, pe ateliere vii de făurit săgeți, tras cu arcul, fierărie, pielărie, lupte cu armament foarte bine imitat și costumație dacică, manufacturare de bijuterii și zale, inclusiv țesut de cămăși din zale, simularea preparării unor poțiuni, licori și ierburi dacice de leac, rețete culinare vechi etc.În cadrul programului de simulare, se reface o luptă între daci și romani, care este un spectacol deosebit de interesant și antrenant.În cazul în care sunteți interesați vă putem trimite detaliile legate de spațiile necesare, de timpul de desfășurare, numărul de persoane implicate, transportul în locație, onorarii etc.Programul poate fi adaptat pentru manifestări de interior, în spații muzeale, spații indoors mari de tipul mall-urilor etc.

Website:
enciclopedia-dacica.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular