Asociația Divers

Asociaţia Divers promovează, începând din anul 2007, cunoaşterea şi respectarea diversităţii / alterităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, fizice, de gen, etc. în societate, respectiv să promoveze apărarea drepturilor omului, valorilor democratice, non-violenţei şi a cetăţeniei active. Asociaţia depune eforturi în vederea realizării unei societăţi inclusive interculturale bazate pe respectarea valorilor comune ale Uniunii Europene şi valorificarea diversităţii existente în societate.

În acest sens Asociaţia DIVERS derulează următoarele programe multianuale pe lângă altele punctuale:

”Orașul ajută” (https://www.facebook.com/diverseMS)
Proiectul care a pornit ca unul caritabil oferind masă caldă nevoiașilor, însă a devenit un proiect social integrat.
Asociația „Divers” a inițiat acest proiect în aprilie 2020 prin care oferă mese calde gratuite de două ori pe săptămână celor mai defavorizați, în special copiilor care trăiesc în sărăcie profundă în Tirgu Mureș și ajută pentru a rezolva problemele sociale cu care se confruntă familiile. Situația este critică, mai mult de 200 de copii se află în baza noastră de date care nu primesc suficientă hrană. Prin acest proiect au fost oferite în doi ani 14.094 porții de mese calde dintr-un buget de 95.825 lei obținut din donații și microgranturi. Din această sumă cu o rezervă de 7.500 lei pornește în 2022 un subprogram educațional prin care se oferă educație remedială pentru 20-30 de copii care locuiesc în barăci improvizate. Totodată se oferă consiliere familiilor pentru ca acestea să ajungă la un minim echilibru din punct de vedere social.

Târgul ONG – Împreună pentru Comunitate, Ediţia XVIII
(https://www.facebook.com/TirgONGCivilvasar)
Târgul ONG ”Împreună pentru Comunitate” a ajuns la a XVIII-a ediție. În 15 mai 2021 s-au prezentat 26 de ONGuri în fața comunității în Pța Trandafirilor din Tîrgu Mureș. Standurile organizațiilor civice au fost vizitate de sute de persoane care au avut prilejul să cunoască mai bine munca depusă în beneficiul comunității de către organizațiile civice și voluntarii lor. La Marșul ONG au participat, în semn de susținere al acestei munci, peste 500 de persoane. A fost organizată și o cafenea civică cu tema „Rolul Organizațiilor Neguvernamentale în Situații de Criză”. Târgul ONG oferă un cadru adecvat prin care organizaţiile neguvernamentale din domenii foarte diferite de activitate pot să interacţioneze, o dată pe an, arătând comunităţii oferta de servicii sau alte tipuri de activităţi, respectiv atrăgând voluntari şi 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venit al membrilor comunităţii.

Academia Interculturală de Vară ”ProEtnica” (https://www.facebook.com/ProEtnicaAcademy)
Academia Interculturală din 2021 a oferit informații despre respectarea drepturilor minorităților naționale în timpul pandemiei COVID 19, respectiv a identificat metode de combatere a formelor de intoleranță și extremism față de minoritățile naționale în situații de criză.
Conviețuirea pașnică între majoritate și minorități, între minorități și în cadrul unei minorități poate oferi fundamentul diversității europene ca valoare, practică și poate fi un declanșator al schimbărilor socio-politice.
Academia va oferi tinerilor participanți o platformă pentru discuții, schimb de experiență și cunoaștere a complexității problemelor relațiilor interetnice în comunitățile multiculturale din diferite țări europene.

Prin activități bazate pe practică și ateliere de creație, Academia Interculturală a oferit celor 20 de participanți, respective celora care au urmărit prezentările lectorilor online o înțelegere a valorii diversității și a avantajelor și provocărilor aferente, și a încurajat implicarea lor civică și interesul pentru protecția minorităților naționale.

Academia Femeilor Maghiare (https://www.facebook.com/noiakademiams)
Programul dorește să dezvolte competențe și aptitudini ale femeilor maghiare din Tîrgu Mureș prin crearea unor programe care includ prelegeri, workshopuri, formări și activități hand made.
Perioada pandemiei Covid 19 a fost neprielnică organizării activităților comunitare obișnuite, totuși cercul săptămânal hand made și-a continuat activitatea cu doar mici întreruperi. De asemenea s-a organizat o tabără de vară hand-made pentru copii, respectiv programul a fost prezent la două evenimente comunitare organizate la nivel de municipiu prin stand cu produse hand-made și activități hand-made pentru copii.

Website:
www.divers.org.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Din anul 2022 formularele 230 pot fi depuse online. Dacă vrei să printezi formularul și să îl semnezi, atunci apasă mai jos butonul Descarcă formular și urmează instrucțiunile. Dacă vrei să semnezi și să depui formularul online atunci apasă mai jos Semnează formular și urmează instrucțiunile.
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.
Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.

Prin completarea acestui formular, redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către organizația pe care ai ales-o.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular