Asociatia Filantropia Ortodoxa Cluj-Napoca Filiala Dej

Despre asociație
Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Dej este o asociaţie creştin – ortodoxă de dezvoltare comunitară, filantropică, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie confesional.

Asociația Filantropia Ortodoxă Dej funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, care este si Președinte de onoare al Asociației.

MISIUNE, SCOP ŞI OBIECTIVE

Misiunea asociaţiei este dezvoltarea comunităţilor teritoriale.

Scopul asociaţiei este îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţile teritoriale prin servicii: sociale, medicale, culturale, educaţionale, economice şi de mediu, furnizate în spirit creştin.

Domeniile de activitate ale asociaţie sunt:

a. Asistenţă socială şi socio – medicală

b. Asistenţă medicală

c. Educaţie şi cercetare interdisciplinară

d. Cultură

e. Dezvoltare organizaţională

f. Tineret

g. Economie

h. Voluntariat

Obiectivele asociaţiei:

Diversificarea serviciilor de asistenţă socială primare şi specializate din comunităţile teritoriale prin :

activităţi de asistenţă socială cu cazare, case pentru copii, grădiniţe pentru deficienţi, şcoli generale, profesionale, licee speciale şi scoli postliceale pentru deficienţi, centre şcolare şi centre de calificare şi recalificare pentru deficienţi, cămine şcoală pentru deficienţi, cămine spital pentru deficienţi, cămine spital pentru bolnavi cronici şi pentru bătrâni, centre pentru primire minori, cămine pentru pensionari;
servicii sociale fără cazare, cum sunt: servicii de îngrijire zilnică pentru copii şi persoane cu deficienţe fizice sau mentale, protecţie şi îndrumare pentru copii, de prevenire a actelor de cruzime faţă de copii şi de alte persoane, activităţi de stabilire a drepturilor în legătură cu ajutoarele sociale, alocaţiile pentru chirii şi bunuri alimentare, vizitarea persoanelor în vârstă; consultaţii familiale şi conjugale, asistenţă şi îndrumare pentru persoanele în stare de libertate provizorie, activităţile în sprijinul victimelor catastrofelor, refugiaţilor şi emigranţilor, inclusiv cazarea acestora, recalificarea şi calificarea profesională şi înfiinţarea de unităţi/ateliere protejate pentru handicapaţi, cu condiţia ca acestea să nu comporte decât un element educaţional (de instruire) limitat. Alte activităţi caritabile cum sunt colectarea de fonduri şi alte ajutoare şi distribuirea lor.
înfiinţarea de cantine şi alte unităţi de preparare a hranei
Iniţierea şi susţinerea de programe şi proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor teritoriale care vizează: servicii de asistenţă medicală, servicii educaţionale şi recreative pentru copii, formarea, învăţământul pentru adulţi şi instruirea pentru cei care nu frecventează un centru şcolar sau sistem universitar, investigarea, selecţia, orientarea şi plasarea forţei de muncă, acordarea de consultanţă îndrumare sau asistenţă operaţională pentru firme şi servicii publice sau privat, realizarea de studii, monografii, activităţi de evaluare socială, studiere a pieţei, sondaj, publicistică şi alte materiale informative, organizarea şi participarea la simpozioane, conferinţe, concursuri, excursii, activităţi specifice muzeelor, de conservare a monumentelor şi clădirilor şi de promovare a valorilor culturale, activităţi de consultanţă pentru afaceri, management şi antreprenoriat, activităţi de protecţie a mediului: conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului, implementarea aquis-ului comunitar în domeniul protecţiei mediului;
Dezvoltarea de programe de şi pentru tineret: stagii, cursuri, concursuri, târguri, simpozioane, seminarii, mese rotunde, bănci de date, pagini web, acţiuni specifice de voluntariat, tabere şi excursii;
Dezvoltarea de reţele de voluntari şi de programe de instruire destinate acestora;
Dezvoltarea de programe în parteneriat cu autorităţile publice, instituţii, organizaţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate;
Infiintarea de unitati sanitare: spitale:(cu spitalizare continua si de zi), ambulatorii, echipe pentru ingrijiri la domiciliu, in diferite domenii de specialitate, conform nomenclatorului de specialitati in vigoare, acordarea asistentei de specialitate in unitatile proprii cat si in unitati sanitare si medico- sociale, conform unor conventii de tip parteneriat.
Infiintarea de unitati sanitare specializate in ingrijiri paliative , spitale(cu spitalizare continua si de zi), ambulatorii centre de zi si echipe specializate pentru ingrijiri la domiciliu; acordarea de ingrijiri paliative in unitatile proprii cat si in unitati sanitare si medico-sociale, conform unor conventii de tip parteneriat;

Website:
Filantropia.protopopiatulortodox.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Din anul 2022 formularele 230 pot fi depuse online. Dacă vrei să printezi formularul și să îl semnezi, atunci apasă mai jos butonul Descarcă formular și urmează instrucțiunile. Dacă vrei să semnezi și să depui formularul online atunci apasă mai jos Semnează formular și urmează instrucțiunile.
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.
Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.

Prin completarea acestui formular, redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către organizația pe care ai ales-o.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular