Asociația Mișcarea pentru Actiune și Inițiativă Europeană (MAIE)

Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană (MAIE) a luat naștere în 2012 din dorința de a contribui la transformarea societății românești, cu ajutorul tinerilor și în beneficiul dezvoltării acestora, într-o societate care pune preț pe educație și informare, cultură, artă, participare civică și dezvoltare socială, dintr-un unghi al creativității, al inovației și al abordărilor multidisciplinare.

La baza tuturor proiectelor inițiate și dezvoltate de noi, dintre care le amintim pe cele mai relevante în contextul prezentului proiect, derulate cu sprijinul financiar AFCN: mânz mic - platformă digitală de educație alternativă despre cultură și artă (www.manzmic.ro), Imaginile Bucureștiului, Forumul Diversității Culturale (ediția I și II), Noile Minorități din București (www.newminorities.com), Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi (www.arhitectura-gpmh.ro), O oră pentru Democraţie (www.orapentrudemocratie.ro), Case Vii, Diversitatea culturală a spaţiilor de locuit din Bucureşti şi împrejurimi, Campus Creativ, stau valori precum: curiozitatea și cunoașterea, considerația față de diversitate sub toate formele ei, prețuirea patrimoniului cultural și natural, dar și dragostea și respectul față de mediul înconjurător, față de spațiile urbane și rurale cu o valoare istorică și arhitecturală deosebită.

Pentru că tinerii și cei mai mici dintre cetățeni au misiunea de a construi viitorul, încercăm, prin proiectele pe care le derulăm, să punem un accent deosebit pe educație și pe varietatea de forme pe care aceasta le poate îmbrăca: educație non-formală, campanii de informare și conștientizare, ateliere creative și de implicare activă, expoziții, studii și cercetări, precum și educație prin tehnologie. Metodele folosite sunt adaptate în funcție de profilul și nevoile celor care vor beneficia de pe urma derulării proiectelor.

Ne dorim să sprijinim dezvoltarea sistemului educațional, prin proiecte alternative, prin abordări multidisciplinare și prin construirea unui cadru în care profesorii, părinții, elevii, dar și autoritățile publice comunică și colaborează eficient. Încercăm să propunem metode de educație participativă, prin care informația poate fi asimilată într-un mod productiv.

Ne-am propus ca, prin proiectele noastre, să contribuim la stimularea creativității tinerilor artiști, la formarea publicului pentru produsele și serviciile culturale, precum și la promovarea culturii și patrimoniului național în rândul tinerilor. Credem cu tărie că participarea activă a tinerilor și a copiilor în activitățile culturale le dezvoltă fundamental simțul artistic și apetitul pentru cultură.

Website:
www.asociatiamaie.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.
Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.

Prin completarea acestui formular, redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către organizația pe care ai ales-o.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular