Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale - ASDR

Despre Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR DezmirSprijinim dezvoltarea rurală!prin proiecte menite să reînvie, să promoveze şi să transmită tinerei generații tradiţiile, obiceiurile şi îndeletnicirile vechi ale satului.De la înființare, din 2005, până în prezent, asociația ASDR Dezmir a desfășurat numeroase activități cu scopul de a atinge unul din obiectivele principale ale asociației: ”să pună în evidență frumusețile și valorile satelor românești, să contribuie la păstrarea și valorificarea lor, să reînvie tradițiile specifice diverselor zone rurale”. Principalele direcții de acțiune pentru atingerea acestui obiectiv sunt:- Educare pentru păstrarea și promovarea meșteșugurilor, a tradițiilor, prin: organizare de concursuri pentru elevi "Obicei tradiţional din satul meu”; organizare activități pentru elevi la Atelierul de Meşteşuguri ASDR: ”Școala Altfel”, ”Ateliere de lucru”, ”Tabere de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc”; prin organizare cursuri pentru tineri - Motive tradiționale, Cusătură manuală tradițională, Design vestimentar (în cadrul proiectului Modernizăm trecutul!).- Identificarea si Promovarea tradițiilor, a meșteșugurilor tradiționale, a bucătăriei tradiționale prin: editarea unor materiale cum ar fi: albumul “Dezmirul tradiţional în fotografii”; cartea de bucate ”Culegere de rețete din bucătăria tradițională transilvană”, Ghiduri de meșteșuguri pentru copii: Olărit, Țesut, Pictură pe lemn; catalog colecție vestimentară Modernizăm trecutul!; cartea „Patrimoniu cultural Gal Somes Transilvan”, prin susținere cursuri de bucătarie tradițională pentru adulți; prin participări la târguri; primirea în Atelierul ASDR a unor vizitatori din țară și din străinătate.- Revitalizarea unor meșteșuguri. Începând cu anul 2006, ASDR a reușit, pas cu pas, să amenajeze în satul Dezmir un atelier meșteșugăresc, prin intermediul unor proiecte și cu sprijinul Primăriei Apahida şi a Fundaţiei World Vision.- Instruire antreprenorială în vederea demarării unor mici afaceri în domeniul meșteșugurilor tradiționale: în perioada 2010-2015 ASDR a susținut 25 de serii de cursuri de instruire antreprenorială în sate din regiunile NV, Centru și NE, în cadrul unor proiecte POSDRU.Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale –ASDR- Primirea de vizitatori din tara si strainatate in atelier.- Organizare intalniri „sezatori”cu satenii in atelierul ASDR.De asemenea ASDR Dezmir organizează anual, începând cu anul 2007, evenimente culturale dedicate sărbătoririi Zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural (15 octombrie).

Website:
www.asdr.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Din anul 2022 formularele 230 pot fi depuse online. Dacă vrei să printezi formularul și să îl semnezi, atunci apasă mai jos butonul Descarcă formular și urmează instrucțiunile. Dacă vrei să semnezi și să depui formularul online atunci apasă mai jos Semnează formular și urmează instrucțiunile.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular