Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Scouts Cluj

Informații despre organizație

Totul trebuie să înceapă cândva, undeva și de la cineva! La Cluj, cercetășia a reapărut în anul 1998, la Liceul Emil Racoviță, inițiată de un profesor de educație fizică și sport și 2 frați liceeni! Domnul Kulcsar era un profesor îndrăgit de elevi, extrem de glumeț dar, în același timp, un professor strict. Împreună cu Mara și Victor Mihașca au participat la Adunarea Generală din București din acel an, moment în care au și făcut cererea de înființare a filialei Cluj Napoca. Pe atunci proaspăt student în Cluj, împreună cu câțiva studenți cercetași de prin țară, ne-am oferit ajutorul celor la început de drum! Am umblat prin clase, am organizat întalniri la ciuperca din Parcul Mare – aceeași ciupercă unde chiar și după 20 de ani se mai organizează întâlniri cercetășești! Printre primii studenți care s-au implicat au fost: Dana Harsan (Tg Mureș), Andreea Horja și Adriana Mandrean (Hunedoara) și Cătă (Deva). Împreună am organizat primul stagiu de inițiere în cercetășie la Rachițele, la care au participat aproximativ 30 de cercetași. Și restul e istorie…– Nicu Romaniuc, cercetaș de 19 aniCercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Redirecționează simplu și rapid

Informații personale

Adresă de domiciliu

Captcha

Fii un super-erou civic

Dacă tu nu poți redirecționa impozitul,sau vrei să dai o mână de ajutor în plus,poți susține organizația să strângă mai multe formulare,sau poți susține proiectul redirectioneaza.ro printr-o donație.

Give an extra hand

Distribuie pagina

Distribuie această pagină pe rețelele sociale, și încurajează-ți prietenii să completeze formularul online pentru organizația în care crezi, simplu și în siguranță, pe redirectioneaza.ro.

Copiază linkul

Colectează formulare tipărite

Descarcă declarația 230 necompletată, printează mai multe exemplare. Convinge cât mai mulți prieteni să îl completeze, și trimite documentele organizației.

Susține redirectioneaza.ro

Împreună digitalizăm România!Platforma Redirecționează este un proiect dedicat ONG-urilor, dezvoltat de organizația Code4Romania.Află cum poți susține activitatea noastră.